Transcriu-me!!

[-]  Normes de transcripció

Normes de transcripció per a la col·lecció "Cartes i menús de restaurant"

  1. Respecteu escrupolosament el text. Escriviu exactament allò que hi veieu, sense corregir els errors que hi trobeu.
  2. Guardeu el vostre treball amb freqüència amb el botó "Deseu la transcripció". Si navegueu fora de la pàgina de transcripció, podeu perdre el vostre text.
  3. No us preocupeu del format. El camp de transcripció no inclou eines de format. Els salts de línia són opcionals, però en la versió final no es guardaran.
  4. Si una paraula o frase és il·legible, escriviu-hi [il·legible] o indiqueu la vostra interpretació així: "... esperant poder [treballar?] plegats".
  5. Si al final de línia hi ha una paraula amb guionet de separació de síl·laba, escriviu la paraula sense el guionet excepte si és al final de la pàgina i no podeu deduir-la.
  6. Indiqueu entre claudàtors [] els incisos que a l'original apareixen afegits al marge o entre línies (anotacions, dedicatòries...) i les paraules o frases ratllades. Si es tracta d’un dibuix ho especificarem: “Por donde sube el [Dibuix d'un tren]”
  7. Incloeu notes entre claudàtors [] si és necessari, per exemple [Sense text].
  8. Si trobeu text orientat verticalment, transcriviu primer el text orientat horitzontalment i després el vertical.
  9. Separeu el plat i el seu preu amb 2 punts entre claudàtors: “La dotzena de garoines[:]1000”
  10. Si us trobeu cartes de vins o de postres independents, transcriviu-les a continuació de la carta.
  11. Reviseu la transcripció i quan considereu que és correcta, feu clic al botó "Finalitzar i enviar la transcripció".

Transcriu-me!!

Carta del Restaurant el Sant Jordi de Canet

http://mdc.csuc.cat/utils/getfile/collection/restaurants/id/6042

« Document anterior | Document següent » |

La transcripció d'aquesta pàgina ja ha finalitzat. Si voleu col·laborar escolliu un altre ítem per transcriure.

Transcripció de la pàgina actual

Aquesta casa, declarada Monument Artístic Nacional, que va ésser casa pairal d'en Ricard de Capmany, és obra d'un dels homes més relevants del Modernisme Català: Lluís Domènech i Montaner, llur estada a Canet de Mar juntament amb els seus companys i col·legues Àngel Guimerà, Frederic Soler (Pitarra), Eldaber, Masriera, Puig i Cadafalch i altres que configuraren la plana major de les lletres catalanes d'ara fa aproximadament cent anys contribuïren al desenvolupament intel·lectual de la vila.

Fruit de la imaginació de l'autor, és l'acurada creació d'una atmosfera que recrea un temps i una història que ja són propis de la nostra època.

Tant els grups escultòrics, la xemeneia, les vidrieres plomades, els frescos, les policromies com les talles de fusta, la ceràmica, els llums i tots els elements decoratius fan que aquesta casa "Ca la Bianga", iniciada la seva construcció a l'any 1889, acabada al 1892, completada amb tots els elements ornamentals al 1897 i sotmesa ara a una minuciosa restauració, sigui un conjunt artístic i arquitectònic singular en el seu gènere.

Riera de Sant Domènec, 1 Tel. 794 26 05 08360 CANET DE MAR

Disseny gràfic: Santi Artigas

Current Page Discussion [edit] [història]